Csongrád megye hírek

A csavarkompresszor egyre keresettebb felszerelés - Neked is szükséged lehet rá

A csavarkompresszor egyre keresettebb felszerelés - Neked is szükséged lehet rá

A csavarkompresszor nagyon sokáig az ipari folyamatok segítője volt, az otthoni barkácsolás céljaira csak az utóbbi években fedeztük fel őket. Természetesen ehhez arra is szükség volt, hogy a készülékek árai jelentős mértékben csökkentek. Így már bátran megvásárolhatjuk és használhatjuk őket a különböző otthoni feladatok elvégzése során is.

Korábban igencsak mélyen a zsebünkbe kellett nyúlni, ha ilyen készüléket szerettünk volna használni, ráadásul a választék is sokkal kisebb volt, így az ideális készülék megvásárlása néha komoly fejtörést okozott. Mára viszont egyre többen fedezzük fel a csavarkompresszorokban rejlő lehetőségeket és egyre többen választjuk ezt a típust, ha sűrített levegőre van szükségünk.

 

A csavarkompresszor jó választást jelenthet az ipari méretű felhasználási területeken és az otthoni barkácsolás során is.

 

A két méret esetén szerkezeti különbségekről nem igazán beszélhetünk, hiszen a gép működési elve gyakorlatilag mérettől függetlenül azonos. A sűrített levegő előállítását két egymással szemben elhelyezkedő ellentétes forgásirányú csavar végzi, értelemszerűen innen származik maga a csavarkompresszor elnevezés is.

 

A roppant egyszerű szerkezeti kialakításnak köszönhetően ezek a készülékek roppant megbízhatóak, a lehető legritkább esetben kell meghibásodástól tartanunk. Emellett remek terhelhetőségről beszélhetünk, amit elsősorban a nagyobb igénybevételt jelentő feladatok során hasznosíthatunk - így foglalja össze a csavarkompresszorok legfőbb tudnivalóit a btkkft.hu munkatársa.

 

Érdemes megemlíteni azt is, hogy a csavarkompresszorok ideális választást jelentenek barkácscélú felhasználás során is. Ezek esetében viszont érdemes szem előtt tartani, hogy szinte minden esetben a kapacitásuk kisebb részét használjuk ki, ezért a kisebb légtartállyal rendelkező készülékek is ideális választást jelenthetnek. A méret megválasztása fontos lépés, hiszen nagymértékben meghatározza a csavarkompresszor bekerülési költségét.

 

Érdemes a saját igényeinkhez igazítani a méretet; ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, kérjük a szakemberek véleményét. Mivel a barkácsolás során jellemzően rövid üzemidővel kell számolni, ráadásul a csavarkompresszorok rendkívül strapabíró készülékek, így nyugodtan kompromisszumokat köthetünk a minőség és a terhelhetőség kapcsán. Otthoni felhasználás esetén egyszerűen nincs szükségünk felsőkategóriás gépekre. Egy középkategóriás, illetve egy megbízható gyártótól származó alsókategóriás csavarkompresszor ideális választást jelenthet az otthoni barkácsoláshoz és egyéb feladatokhoz.

 

Általánosságban érdemes szem előtt tartani, hogy nem a magas minőségi kategória, hanem a kiváló ár-érték arány megtalálása a legfőbb cél. Érdemes elkerülni a márkajelzéssel nem rendelkező, úgynevezett no-name termékeket, amelyek megbízhatósága rendkívül alacsony. Még az olyan egyszerű szerkezeti felépítéssel rendelkező készülékek is meghibásodhatnak, mint a csavarkompresszorok.

 

Ha pedig meghibásodnak, nem igazán tudunk mit kezdeni velük, hiszen nem áll rendelkezésre garanciális ügyintézés és márkaszervizt sem találhatunk. Válasszunk inkább megbízható márkajelzéssel rendelkező berendezéseket! Barkácsolás esetén az olcsóbb, de megbízható gyártótól származó készülékek jelenthetik az ideális választást.

 

Programajánló

«
26. 2019. június
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
máj.
27.
máj.
28.
máj.
29.
máj.
30.
máj.
31.
jún.
1.
jún.
2.
jún.
3.
jún.
4.
jún.
5.
jún.
6.
jún.
7.
jún.
8.
jún.
9.
jún.
10.
jún.
11.
jún.
12.
jún.
13.
jún.
14.
jún.
15.
jún.
16.
jún.
17.
jún.
18.
jún.
19.
jún.
20.
jún.
21.
jún.
22.
jún.
23.
jún.
24.
jún.
25.
jún.
26.
jún.
27.
jún.
28.
jún.
29.
jún.
30.

Partnereink