Csongrád megye hírek

Az otthoni nyugalomra költeni a legjobb befektetés

Az otthoni nyugalomra költeni a legjobb befektetés

Érdemes a saját kényelmünkre költeni, és kellemes otthoni környezetet kialakítani. Ezt egy kis ötletességgel is megvalósíthatjuk, ámde nem árt egy csipetnyi luxus sem, mert sokat hozzátesz a pihenésünkhöz.

Nagyon sokat számít, hogy mikor hazaérünk, otthon relaxálni tudjunk, hiszen a napi stresszt valahol el kell engedni. Épp ezért lényeges, hogy úgy alakítsuk ki a lakást vagy házat, ahogy nekünk az a legkényelmesebb.

 

Lehet, hogy időről időre érdemes felfrissíteni a belső tereket, és erre érdemes időt és pénzt áldozni. Lássunk pár tippet, mivel tudjuk a legjobbá tenni az otthoni pihenést!

 

Egy sarokpont - a hálószoba

 

Ha van egy jó ágyunk és egy nyugalmas hálószobánk, akkor már biztosított az éjszakai pihenés. Mindenkinek szüksége van 7-8 óra alvásra egy nap, mégpedig nem egy ággyá alakítható kanapén a nappaliban, hanem lehetőleg egy külön szobában, félszobában.

 

Ruházzunk be - akár egy kedvező személyi kölcsön segítségével - egy profi ágyba, emellett megnyugtató részletekkel egészítsük ki a helyiséget: szép könyvespolccal a könyveknek, egy jó olvasólámpával, akár egy megnyugtató akváriummal.

 

Áldozzunk a kényelmes ágyneműre, és a legjobb matracot se sajnáljuk magunktól! Hiszen életünk egyharmadát az ágyban fekve töltjük.

 

Lehetőleg száműzzük innen a lapostévét, és ne az ágyból nézzünk sorozatokat, mert a lefekvés előtti - és főleg helyetti - képernyőnézés rontja az alvás minőségét.

 

Az otthoni nyugalomra költeni a legjobb befektetés

 

Baráti csevely, az igazi gondűző

 

Ha meghitt délutánokat, estéket szeretnénk, egy olyan sarkot alakítsunk ki, ahol fogadni tudjukbarátainkat. Egy kényelmes kanapé és fotel párosítás - ahol legalább hárman-négyen elférnek -, netán hatalmas ülőpárnák a földön, puha szőnyeg, jól kitalált fények; ez vonzani fogja hozzánk a vendégeket. Ha szívesen felugranak a lakásunkba a hozzánk közel állók, vidáman fogjuk tölteni az otthoni órákat.

 

Ha a meditáció a mindenünk

 

Lehet, hogy a társaság helyett az egyedüllét kapcsol ki - főleg ha sok ember között vagyunk nap mint nap. Berendezhetünk egy meditációra, jógára alkalmas szobát vagy sarkot. Tökéletes erre a háló egy része, vagy egy félreeső félszoba.

 

A megnyugvásban sokat segít, ha nem zajos a lakás, vagy legalábbis a ‘pihenőhelyiség’. Senki sem tud úgy kikapcsolni, ha közben a szomszédok udvaron zajló beszélgetését hallgatja párhuzamosan. Épp ezért remek ötlet, ha leszigeteljük belülről a falat, ha a nyílászárók hangszigeteléséről gondoskodunk. Erre ma már nagyon egyszerű, könnyen kivitelezhető, költséghatékony módszerek vannak. 

 

Egy kis utánajárással és befektetéssel csodát tehetünk a lakásunkkal - próbáljuk ki!

 

Programajánló

«
21. 2019. május
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
ápr.
29.
ápr.
30.
máj.
1.
máj.
2.
máj.
3.
máj.
4.
máj.
5.
máj.
6.
máj.
7.
máj.
8.
máj.
9.
máj.
10.
máj.
11.
máj.
12.
máj.
13.
máj.
14.
máj.
15.
máj.
16.
máj.
17.
máj.
18.
máj.
19.
máj.
20.
máj.
21.
máj.
22.
máj.
23.
máj.
24.
máj.
25.
máj.
26.
máj.
27.
máj.
28.
máj.
29.
máj.
30.
máj.
31.
jún.
01.
jún.
02.

Partnereink