Csongrád megye hírek

Hol tárolhatjuk átmenetileg a holminkat?

Hol tárolhatjuk átmenetileg a holminkat?

Manapság szerencsére egyre divatosabb fogalom a minimalizmus, aminek köszönhetően egyre többen választják a sok felesleges cucctól mentes életet. Ilyenkor átválogatják a holmijukat az emberek.

Majd arra jutnak, hogy egy csomó mindenük van, amire már nincs szükségük. Vagy jelen pillanatban nem kell. Aztán vízválasztó lehet egy költözés is. Amikor minden dobozokba kerül, az egész életünk. Majd valahogy úgy alakul, hogy egy csomó minden azokban is marad, ugyanis nincs is rá szükségünk, különben már előkerestük volna. A megengedőbbek azt mondják, ha valamit egy évig nem vettél elő, vagy nem használtál, arra egészen biztosan nincs szükséged. A szőrös szívűek ezt az időt 3 hónapra rövidítik.

 

Külföldre költözés

 

A költözés egy másik szintje, ha valaki külföldre megy. Általában ma inkább a fiatalabbakra jellemző, hogy egy jobb külföldi munka miatt hajlandóak felszámolni itteni életüket, és áthelyezni székhelyüket egy idegen ország, idegen városába.

 

Ez azt jelenti, hogy eddigi életüket, életvitelüket át kell teljesen értékelniük, és végig kell gondolniuk, hogyan kezdenek kint új életet. Egészen biztos, hogy rengeteg holmit, bútort, eszközt, ruhát, iratot, ingóságot nem tudnak és nem is akarnak magukkal vinni. Az albérletükben nem hagyhatják, így szembesülnek azzal a kérdéssel, hogy hol tárolják ezeket. Amiket nem akarnak kidobni, de nem is vihetnek magukkal, és a magunk után szállíttatása sem megoldható.

 

Padlás vagy kis raktár?

 

Ha túl vagyunk egy selejtezésen és pontosan látjuk mennyi cuccunk van, aminek a tárolását meg kell oldanunk akár átmenetileg, akár véglegesen, akkor érdemes elkezdenünk átgondolni, hol tudjuk azt megoldani. Például az irattárolás feleslegesnek tűnhet, de az igazság az, hogy sajnos rengeteg olyan hivatalos és nem hivatalos papírt kell megőriznünk, ami rengeteg helyet foglal még lefűzve is. Tipikusan olyan doboz, amit legszívesebben felraknánk a padlásra, nyugodtan porosodjon ott.

 

Ne tartsd otthon a felesleges holmikat

 

Ugyanakkor a szülői ház padlásának befogadóképessége sem végtelen. Kedvenc fotelünk, vagy komódunk pedig közel sem biztos, hogy elfér ott, vagy hogy egyáltalán fel lehet oda vinni. Szóba jöhet más megoldás is, akár egy vagy több ismerős kerti tárolóhelyét elfoglalni, ha megengedik és tudják nélkülözni, ki tudja meddig. Ráadásul listát kell vezetni arról, hogy kihez mi került. Garantált a holmik eltünedezése. Ugyanakkor egy kis raktár megoldás lehet minden problémánkra!

 

Raktár bérlése

 

Ma már itthon is egyre inkább elterjedt, hogy magánszemélyek is bérelhetnek kis raktárakat, amelyben tárolhatják holmijukat. Ezt persze nem úgy kell elképzelni, hogy az utcán egy garázsszerű tárolóban, vagy épp egy elhagyatott helyen kell hagyni a dolgainkat.

 

Sokkal inkább hasonlít egy profi szolgáltatás igénybe vételére. A raktár bérlés egyszerűen megoldható, az ára is megfizethető és különböző méretűekből választhatunk. Ráadásul olyan extrákban is részünk lehet egyes helyeken, mint biztonsági szolgálat vagy épp kamerás megfigyelő rendszer. Bár bérleti díjat kell fizetnünk érte, mégis biztosak lehetünk benne, hogy a személyes tárgyaink biztonságban vannak, elférnek, és ezért senkitől sem kell szívességet kérnünk.

 

Programajánló

«
31. 2020. május
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
ápr.
27.
ápr.
28.
ápr.
29.
ápr.
30.
máj.
1.
máj.
2.
máj.
3.
máj.
4.
máj.
5.
máj.
6.
máj.
7.
máj.
8.
máj.
9.
máj.
10.
máj.
11.
máj.
12.
máj.
13.
máj.
14.
máj.
15.
máj.
16.
máj.
17.
máj.
18.
máj.
19.
máj.
20.
máj.
21.
máj.
22.
máj.
23.
máj.
24.
máj.
25.
máj.
26.
máj.
27.
máj.
28.
máj.
29.
máj.
30.
máj.
31.

Partnereink