Csongrád megye hírek

Irodabérlés költséghatékonyan 2018-ban? Friss tippek

Irodabérlés költséghatékonyan 2018-ban? Friss tippek

Sok komoly változás ment végbe a hazai irodapiacon, és ahhoz, hogy időben és lehetőleg olcsón költöztessük át cégünket, érdemes megfontolni pár szakértői tanácsot.

Minden tényezőt vegyünk figyelembe

 

Amikor új helyet keres egy vállalkozás, a potenciális bérbeadóktól több árajánlatot is kap. Ezeket olykor nehéz értelmezni, mivel több tételből állnak.  A teljes havi költséghez, amibe a bérlés kerülni fog, össze kell adni olyan elemeket, mint például az üzemeltetési költség, vagy a parkolás ára.

 

Ám ahhoz, hogy tudjuk, mennyibe fog kerülni a vállalkozásunknak az új hely, az iroda kialakításának költségével is számolni kell. Ugyanis ahhoz, hogy az adott számú dolgozóval, az adott profillal, tevékenységgel beköltözzön a cég, nagy valószínűséggel szükség lesz átalakításokra.

 

Ez többféleképpen is alakulhat: lehet, hogy az iroda tulajdonosa kifizeti a teljes átalakítást, és a bérlő olyan munkahelyet kap, amire szüksége van; de lehet, hogy mindent a beköltöző cégnek kell kifizetnie.

 

Ezt nagyon fontos - akár szakértő segítségével - tisztázni, egyeztetni. Lehet ugyanis, hogy a bérbeadó kifizet bizonyos átalakításokat, ám extrának minősít kéréseket, és ezt az ügyfél maga fizeti.

 

Mennyit vállal a kialakításból a szolgáltató?

 

Hogy az ‘irodakiépítési hozzájárulás’ amit a tulajdonos cég nyújt, mit takar és mekkora összeget jelent, alapvető letisztázni, már a kapcsolatfelvétel és ajánlat adás időszakában.

 

Hiszen az igények eltérőek lehetnek, és rengeteg összetevőből áll egybe egy iroda. Támpontot ad persze az a leírás is, amit a hirdetésben a bérbeadó ad az adott helyről. Egy minőségi szolgáltató minél több részletet megad itt, a szünetmentes áramforrás meglététől egészen odáig, hánytól hányig van az irodaházban portaszolgálat.

 

Ám a speciális kábelek, a szerverszoba kialakítása például már megbeszélés tárgya lehet. A végső választ - azzal kapcsolatban, hogy ki mit fizet - egy pontos költségkalkulációnak kell tartalmaznia, amit a tulajdonos cég nyújt.

 

 

Irodabérlés költséghatékonyan 2018-ban? Friss tippek

 

Időben kutassuk fel a szerelőket

 

Amivel még az utóbbi időben érdemes számolni, hogy amennyiben bármilyen átalakításra van szükség - akár egy gipszkarton térelválasztó fal felhúzásáról, akár új légkondícionálóról van szó - az nem fog egy-két nap alatt elrendeződni.

 

Az utóbbi időszakot a munkaerőhiány jellemzi, így elhúzódhat az az idő, ami a megegyezéstől a beköltözésig tart. A kiépítés ideje akár 3-4 hónapra is nyúlhat, és az árak is emelkedtek.

 

Hogy lehet meggyorsítani és költséghatékonnyá tenni az iroda át- és berendezését? Az első lehetséges pillanatban kérjünk be árajánlatokat, keressünk szakembert.

 

És mikor legyen ez a pillanat? Minél nagyobb a cég, annál komolyabbak a költségek és a szükséges idő. Egy nagy szervezet költöztetését - keresést, árajánlatok bekérését, tárgyalásokat - érdemes akár egy évvel hamarabb is megkezdeni, mint amikor szeretnénk megvalósítani az új irodában való kezdést.

 

Programajánló

«
21. 2019. május
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
ápr.
29.
ápr.
30.
máj.
1.
máj.
2.
máj.
3.
máj.
4.
máj.
5.
máj.
6.
máj.
7.
máj.
8.
máj.
9.
máj.
10.
máj.
11.
máj.
12.
máj.
13.
máj.
14.
máj.
15.
máj.
16.
máj.
17.
máj.
18.
máj.
19.
máj.
20.
máj.
21.
máj.
22.
máj.
23.
máj.
24.
máj.
25.
máj.
26.
máj.
27.
máj.
28.
máj.
29.
máj.
30.
máj.
31.
jún.
01.
jún.
02.

Partnereink