Csongrád megye hírek

Kínai delegáció érkezett Csongrád megyébe

Kínai delegáció érkezett Csongrád megyébe

Csongrád megye testvérmegyéjéből, Senhszi tartományból érkezett egy közel húsz fős delegáció, amelyet Szabó Gábor a Szegedi Tudományegyetem rektora, Rovó László leendő rektor, Fendler Judit kancellár, és a Csongrád Megyei Önkormányzat elnöke, Kakas Béla fogadott.

Az oktatási, tudományos és kulturális kooperációt együttműködési megállapodás és szándéknyilatkozat segíti, míg több lehetőség áll rendelkezésre a mezőgazdaság, a feldolgozóipar és a turizmus területén. A delegáció szegedi látogása során együttműködési nyilatkozatot és együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a szegedi egyetem, illetve a Senhszi Tartományi Oktatási Hivatal és a Senhszi Hagyományos Kínai Orvoslás Egyetem között. Kakas Béla szerint Csongrád megye és Senhszi tartomány kapcsolata új lendületet kapott az "Egy övezet, egy út" kezdeményezésnek köszönhetően. 

 

Kínai delegáció érkezett Szegedre - forrás: csongrad-megye.hu

Újabb oktatási együttműködés megállapodás született Csongrád megye és Senhszi tartomány között

 

Az egyetemközi megállapodásokat mérföldkőnek nevezte az elmúlt időszak élénk kétoldalú egyeztetéseit, látogatásait követően. A kínai politikusokat, üzletembereket és oktatási szakembereket Senhszi Tartomány Tájékoztatási Hivatalának minisztere, Zhuang Changxing és Wang Jianli, a Senhszi Tartomány Oktatási Hivatalának első embere vezette. A delegáció a Külgazdasági és Külügyminisztérium kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkárával, valamint a Magyar Nemzeti Filmalap Zrt. vezetésével is tárgyalásokat folytatott a tartományi–államközi gazdasági és szakmai kapcsolatok elmélyítéséről.

 

/T.D.

 

Programajánló

«
26. 2019. június
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
máj.
27.
máj.
28.
máj.
29.
máj.
30.
máj.
31.
jún.
1.
jún.
2.
jún.
3.
jún.
4.
jún.
5.
jún.
6.
jún.
7.
jún.
8.
jún.
9.
jún.
10.
jún.
11.
jún.
12.
jún.
13.
jún.
14.
jún.
15.
jún.
16.
jún.
17.
jún.
18.
jún.
19.
jún.
20.
jún.
21.
jún.
22.
jún.
23.
jún.
24.
jún.
25.
jún.
26.
jún.
27.
jún.
28.
jún.
29.
jún.
30.

Partnereink