Csongrád megye hírek

Megyei tanévkezdés

Megyei tanévkezdés

A Csongrád megyei Maroslelén Bódis József oktatási államtitkár, míg Nagy István agrárminiszter Csongrádon nyitotta meg a tanévet.

Az oktatása államtitkár a helyi oktatás kezdetének 185. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen hangsúlyozta: az első iskolák létrehozásakor az írástudó emberek kinevelése volt a cél. A mai világban is írástudónak kell lenni, a digitális korban ez komplexebb feladat, közben azonban nem szabad elfeledni az emberi értékeket. Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára arról beszélt, hogy a közösségteremtés első igazi állomása mindig az iskola. Lázár János, a térség országgyűlési képviselője pedig azt hangsúlyozta, hogy Maroslelén sikeresen kötik össze a digitális technológiát és a falu megmaradását.

 

Megyei tanévkezdés

Az agrárium korszakváltáshoz ért, a magyar mezőgazdaság modernizációja megkerülhetetlen

 

Nagy István Csongrádon, a Bársony István Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban rendezett országos tanévnyitó ünnepségén úgy fogalmazott, az agrárium korszakváltáshoz ért, a magyar mezőgazdaság modernizációja megkerülhetetlen. Farkas Sándor szintén Csongrádon közölte, a megyében hét agrár-szakképző iskola működik. Mint mondta, az agrárszakma nem egy-két év alatt tanulható meg, hiszen minden esztendő más, a folyamatosan jelentkező új kihívásoknak csak a megfelelő alapok elsajátítása esetén adhatók megfelelő válaszok. Az agrárkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy hosszú távon hasznosítható tudást, egész életre szóló felkészítést kapjanak a diákok - hangsúlyozta a miniszterhelyettes.

 

MTI/T.D.

Programajánló

«
21. 2019. május
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
ápr.
29.
ápr.
30.
máj.
1.
máj.
2.
máj.
3.
máj.
4.
máj.
5.
máj.
6.
máj.
7.
máj.
8.
máj.
9.
máj.
10.
máj.
11.
máj.
12.
máj.
13.
máj.
14.
máj.
15.
máj.
16.
máj.
17.
máj.
18.
máj.
19.
máj.
20.
máj.
21.
máj.
22.
máj.
23.
máj.
24.
máj.
25.
máj.
26.
máj.
27.
máj.
28.
máj.
29.
máj.
30.
máj.
31.
jún.
01.
jún.
02.

Partnereink