Csongrád megye hírek

Mézes hétvégék a gyerekekkel

Mézes hétvégék a gyerekekkel

Ha tél, akkor mézeskalács. Minden formában, minden mennyiségben! Süssetek a gyerekekkel, egyetek tea vagy kakaó mellé, dekoráljátok vele a lakást, vagy gyönyörködjetek benne egy szuper kiállításon!

Karácsony előtt szinte kötelező program a mézeskalács sütés, ami fantasztikus illatával az egész lakást elvarázsolja, és igazi ünnepi hangulatot teremt. De nem is kell karácsonyig várnod vele! Ebben a cudar, hideg időben tökéletes gyerekprogram lehet. A gyerekek rajongásig szeretik ezt a programot, hiszen ilyenkor lehet tésztát gyúrni, nyújtani, a legszuperebb formákban kivágni, és a mézeskalács díszítés is elképesztően izgalmas.

 

Mézeskalács díszítés

 

A mézeskalács dekorálása elég aprólékos feladat, főleg, ha nagyobb mennyiségben gondolkozol. Ne feledd, a kevesebb néha több! Nem fontos minden darabod feldíszíteni. A dekorációhoz használhatsz cukormázat, vagy boltban kapható csokireszeléket, gyöngyöket és egyéb díszítőket. Az eredmény biztosan csodás lesz!

 

Kávéházi élmény otthon mézeskaláccsal

 

Mézeskalács sütés otthon

 

A karácsonyi sütemények közül az egyik legegyszerűbben elkészíthető, csak egy tuti recept kell a puha mézeskalácshoz. Elrontani nemigen lehet, az egyetlen probléma az szokott vele lenni, hogy hamar elfogy

 

Ha például igazi kávéházi élményt szeretnél otthon, a mézeskalács remek választás, ha süteményt szeretnél a kávé mellé. Sőt, ha úgy sütöd ki, hogy a forma egyik oldalát bevágod, akkor a kávésbögre peremére is akaszthatod a sütit.

 

Sokoldalú mézeskalács

 

A mézeskalács amellett, hogy finom, gyönyörű lakásdekoráció is. Akár egy szép tálon az asztalra téve, vagy selyemszalaggal felakasztva, nem fogod megbánni, ha a mézeskalács dekoráció mellett döntesz.

 

Karácsonyi ajándéknak is kiváló. Ha kreatív ajándékokra fogékony a család vagy a baráti kör, akkor lepd meg őket egy csomag saját készítésű mézeskaláccsal. Díszítsd és csomagold ünnepélyesen, biztosan el lesznek ragadtatva a kreatív ötlettől.

 

Mézeskalács kiállítás

 

Tudtad, hogy Budapesten a Bálnában decemberben megnyílik a Mézeskalácsváros?

Feltétlenül látogassátok meg a családdal, igazi lazulós, kényeztető hétvégi program!

Programajánló

«
31. 2020. május
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
ápr.
27.
ápr.
28.
ápr.
29.
ápr.
30.
máj.
1.
máj.
2.
máj.
3.
máj.
4.
máj.
5.
máj.
6.
máj.
7.
máj.
8.
máj.
9.
máj.
10.
máj.
11.
máj.
12.
máj.
13.
máj.
14.
máj.
15.
máj.
16.
máj.
17.
máj.
18.
máj.
19.
máj.
20.
máj.
21.
máj.
22.
máj.
23.
máj.
24.
máj.
25.
máj.
26.
máj.
27.
máj.
28.
máj.
29.
máj.
30.
máj.
31.

Partnereink