Csongrád megye hírek

Mindenkinek kell egy hősugárzó

Mindenkinek kell egy hősugárzó

Minden otthonba, legyen az egy kisebb-nagyobb ház vagy lakás, jól jöhet egy hősugárzó. Az enyhébb téli napokon és az extrém hidegeken is nagy hasznát vehetjük, ám ennél sokkal több előnye van.

Szerencsére vagy sem, idén eddig nagyon enyhe őszi időjárásnak örvendhettünk napközben. Ugyanakkor az esték egyre hűvösebbek, és lassan megérkezik az igazi hideg is. Az ilyen napokon elegendő lehet, ha egy kisebb vagy nagyobb fűtési teljesítményű hősugárzót kapcsolunk csak be, amely nagyon gyorsan felmelegíti az adott méretű teret.

 

Fürdőszobai kiegészítő

 

Rendkívül jól jöhet a fázósabbaknak és a kisgyerekeseknek ez a fajta fűtőkészülék a fürdőszobában, amely gyakorlatilag állandó vendég lesz a téli hónapokban. Egyrészt nincs is annál kellemetlenebb, amikor egy forró fürdő után úgy érezzük, hogy megfagyunk, miután elzártuk a vizet. Másrészt a kicsik tényleg meg is fázhatnak, ha nincs kellően meleg a szobában, miközben törölköznek.

Ezért akár előre is készülhetünk, ne hagyjuk az utolsó pillanatra a beszerzését! A hősugárzó vásárlás könnyen megoldható, csak pár kattintás, és máris úton van otthonunkba a kiválasztott gép, nem kell órákat eltölteni az üzletben a nézelődéssel. Így időt és pénzt spórolhatunk meg.

 

Munkahelyen is jól jöhet

 

Ezt a kiegészítő fűtési megoldást, azaz a hősugárzót nem csak otthonunkban használhatjuk. Ha olyan helyen dolgozunk, ahol nincs fűtés, de a hősugárzó használatára van lehetőség, ne gondolkodjunk egy percet se, vigyük magunkkal és használjuk!

 

Ha olyan irodában dolgozunk, ahol központilag szabályozzák a fűtést, elképzelhető, hogy a mi szobánkban attól még hideg van. Ne szégyenlősködjünk, fugjuk be a konnektorba, tegyük az asztal alá és máris felmelegíti a lábunkat!

 

Mindenkinek kell egy hősugárzó

Hogyan válasszunk?

 

Ahhoz, hogy jó hősugárzót válasszunk, figyeljünk a gyártó megbízhatóságára. A hősugárzó először maga körül melegíti fel a levegőt. Ez történhet ventilátoros melegítéssel, kvarccsövekkel vagy akár halogén fűtőtesttel is, típustól függően. A meleg levegő felfelé száll, ezért a padló szinten később válik érzékelhetővé a meleg, ezért tovább kell működtetni a hősugárzót.

 

Ezért érdemes tehát a gyártó mellett a teljesítményt és a fogyasztást is mérlegelni, valamint a felmelegítendő helyiség méretét is. Hősugárzó használata mellett a szakemberek javasolják a gyakori szellőztetést és a rendszeres takarítást is, hogy a felszálló por mennyisége csökkenjen, illetve minél kevesebbet lélegezzünk be belőlük.

 

Tartsuk szem előtt, hogy a hősugárzó használata plusz terhelést jelent az elektromos hálózatnak, ezért ha már régi a rendszerünk, könnyen lehet, hogy nem fogjuk tudni együtt használni a hősugárzót a mosógéppel, a porszívóval és az elektromos sütővel együtt. Fontos , hogy minden esetben tartsuk be a biztonsági szabályokat, és körültekintően használjuk!

 

 

Programajánló

«
31. 2020. május
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
ápr.
27.
ápr.
28.
ápr.
29.
ápr.
30.
máj.
1.
máj.
2.
máj.
3.
máj.
4.
máj.
5.
máj.
6.
máj.
7.
máj.
8.
máj.
9.
máj.
10.
máj.
11.
máj.
12.
máj.
13.
máj.
14.
máj.
15.
máj.
16.
máj.
17.
máj.
18.
máj.
19.
máj.
20.
máj.
21.
máj.
22.
máj.
23.
máj.
24.
máj.
25.
máj.
26.
máj.
27.
máj.
28.
máj.
29.
máj.
30.
máj.
31.

Partnereink