Csongrád megye hírek

Mórahalom megnyitja kapuit

Mórahalom megnyitja kapuit

Mórahalom megnyitja kapuit, és minden szükséges intézkedést megtesznek, hogy a helybéliek és a városba érkező vendégek biztonságban érezhessék magukat - jelentette ki a Csongrád megyei város polgármestere.

Nógrádi Zoltán sajtótájékoztatóján elmondta: csütörtökön megnyit a Szent Erzsébet gyógyfürdő, amelynek valamennyi kültéri medencéje használható lesz, de kötelező lesz a maszk viselése. A 65 felettieknek azonban még nem ajánlják a fürdő látogatását - tette hozzá. A városban működő kereskedelmi szálláshelyeken karbantartások, kisebb fejlesztések zajlottak, de fokozatosan újranyitnak; az Elixír Hotel - a járványügyi ajánlások betartása mellett - már május 20-ától várja majd a vendégeket. Már látogatható a történelmi Magyarország építészeti emlékeit bemutató makettpark, az Ezer év parkja. Vasárnap megtartják az országos kirakodó és állatvásárt, amely iránt óriási az érdeklődés. A vásár területén kötelező a szájmaszk használata, és rendészek ügyelnek majd a védőtávolság megtartására - mondta a politikus. 

 

Mórahalom megnyitja kapuit

 

Előreláthatólag augusztus 20-án indul a Patkó Lovasszínház, és a programokat átszervezve szeptember közepéig láthatók az előadások - ismertette. Nógrádi Zoltán közölte, az önkormányzat 30 millió forintot költött a védekezés költségeire, a koronavírus okozta kiesés - beleértve az elmaradó idegenforgalmi bevételeket - 350 millió forintra tehető. Újraindult a járóbeteg-szakrendelés is, a pácienseket előre egyeztetett időpontokra várják, a belépéskor pedig megmérik a testhőmérsékletüket. Péntektől lehetőség lesz a koronavírussal szemben termelt ellenanyagok kimutatására alkalmas tesztek elvégzésére is, térítés ellenében - mondta a polgármester. Az elmúlt két hónapban rendszeresen gyógyszerszállítmányokat juttattak Vajdaságba, azoknak a pácienseknek, akiket a járványmentes időszakban Mórahalmon kezelnek - tette hozzá.

 

MTI/T.D.

Programajánló

«
23. 2021. január
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
dec.
28.
dec.
29.
dec.
30.
dec.
31.
jan.
1.
jan.
2.
jan.
3.
jan.
4.
jan.
5.
jan.
6.
jan.
7.
jan.
8.
jan.
9.
jan.
10.
jan.
11.
jan.
12.
jan.
13.
jan.
14.
jan.
15.
jan.
16.
jan.
17.
jan.
18.
jan.
19.
jan.
20.
jan.
21.
jan.
22.
jan.
23.
jan.
24.
jan.
25.
jan.
26.
jan.
27.
jan.
28.
jan.
29.
jan.
30.
jan.
31.

Partnereink