Csongrád megye hírek

Nagyon komoly aktivitás a külügyi vonalon

Nagyon komoly aktivitás a külügyi vonalon

Kakas Béla, a Csongrád Megyei Önkormányzat elnöke interjú keretében a megye külügyi kapcsolatairól beszélt, hangsúlyozva, hogy megfelelő a külügyi aktivitás munkahelyteremtést és gazdaságfejlesztést eredményezhetnek.

"2017-ben a kötelező feladat ellátás mellett volt egy nagyon komoly aktivitás a külgazdasági és külügyi vonalunkon" - kezdte Kakas Béla. A megye határmentisége okán szólt a migrációról is: kiváló összefogással, a Csongrád Megyei Rendőrfőkapitánysággal és a határőrizeti szervekkel gondoskodnak arról, hogy Magyarország területére illegálisan ne léphessenek be migránsok. Ugyanakkor a határmentiség nem csak az ország védelmét hordozza magában, hanem a határontúli kapcsolatokat is: Temes illetve Arad megyével nem csak a közelség, de az uniós forrásokból megvalósuló közös projektek is elősegítik a jó kapcsolatot.

 

"2017-ben a kötelező feladat ellátás mellett volt egy nagyon komoly aktivitás a külgazdasági és külügyi vonalunkon"

 

"Ezen felül Csongrád megyének testvértartományi kapcsolatai is vannak, büszkén mondhatom, hogy nagyon komoly aktivitás van a lengyel testvérmegyénkkel, Łódź Vajdasággal, ahol a közös európai uniós reginális politika felállításán dolgozunk együtt, illetve a 2020 után kohéziós források koordinálásában a biogazdaság, a megújuló energia hasznosítása terén" - hangsúlyozta a megye elnök hozzátéve, hogy egy a vezérlő elv: a kormányzati szándékokból következnek a megyei szándékok. A külügyi kapcsolatok közül kiemelte a kínai Shaanxi tartományt is, mivel a 25 éves kapcsolat új lendületet kapott az Egy övezet, egy út, illetve az Új Selyem Út stratégiának köszönhetően. Kakas Béla tavaly két alkalommal is delegációt fogadott a kínai tartományból, melyen közös befektetésekről is egyeztettek.

 

A megfelelő a külügyi aktivitás munkahelyteremtést és gazdaságfejlesztést eredményezhetnek

A megfelelő a külügyi aktivitás munkahelyteremtést és gazdaságfejlesztést eredményezhetnek

 

"A folyamat generálja magát, így nagyon fontos kiemelni, hogy oroszországi Voronyezs megyével is volt kapcsolatunk, ami 20-23 éves múltra tekint vissza, de ez sajnos elapadt az elmúlt évtizedekben." Az Oroszországi Föderáció nagykövethelyettese felkereste a megyei önkormányzat a kapcsolat felélesztése céljából, a tárgyaláson pedig a mezőgazdasági és az élelmiszeripari termékek kereskedelméről is szó esett, mivel él még az a generáció Oroszországban, amely Magyarországot a minőséggel azonosítja. Kakas Béla az interjú végén leszögezte: a külügyi aktivitásnál arra kell törekedni, hogy munkahelyteremtést, gazdaságfejlesztést eredményezzenek, illetve, hogy jó helyzetbe hozzák a kkv-szektort.

 

 

/T.D.

Programajánló

«
25. 2019. március
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
feb.
25.
feb.
26.
feb.
27.
feb.
28.
már.
1.
már.
2.
már.
3.
már.
4.
már.
5.
már.
6.
már.
7.
már.
8.
már.
9.
már.
10.
már.
11.
már.
12.
már.
13.
már.
14.
már.
15.
már.
16.
már.
17.
már.
18.
már.
19.
már.
20.
már.
21.
már.
22.
már.
23.
már.
24.
már.
25.
már.
26.
már.
27.
már.
28.
már.
29.
már.
30.
már.
31.

Partnereink