Csongrád megye hírek

Stadion is épül a Szegedi Ifjúsági Centrumban

Stadion is épül a Szegedi Ifjúsági Centrumban

Letették a Szegedi Ifjúsági Centrum alapkövét, a létesítményben sportpályákat, szabadtéri színpadokat, rendezvénycsarnokot és játszótereket alakítanak ki.

Az ünnepségen Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke elmondta, az elmúlt években több mint ezer pálya épült, és ugyanennyit újítottak fel az országban. Szerinte nem felesleges a pályák építése, hiszen azok az igazi tömegsportot is szolgálják. Reményét fejezte ki, hogy a szegedi futball felkapaszkodik majd a szegedi kézilabda szintjére. Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök felidézte, hogy néhány éve az egyházmegye átvette a szegedi NB III-as labdarúgócsapatot,amely feljutott az NB II-be, de a csongrádi megyeszékhelyen nem volt olyan pálya, amely alkalmas lenne ilyen mérkőzések megrendezésére. 

 

Letették a Szegedi Ifjúsági Centrum alapkövét - kép: promenad.hu

A Szegedi Ifjúsági Centrum sportpályáknak, szabadtéri színpadoknak, rendezvénycsarnoknak és játszótereknek ad majd helyet

 

 

Gyermek és ifjúságvédelmi feladatainak ellátásához az egyházmegye tulajdonába került az egykori Napfény Kemping, ehhez vásárolt önkormányzati és magántulajdonú területeket, ahol felépül a Szegedi Ifjúsági Centrum. A központ az egyházmegye által ellátott négyezer állami gondozott gyermek, valamint a saját fenntartású köznevelési intézményeiben tanuló 11 ezer diák szabadidős, kulturális és sportrendezvényeinek szolgál majd helyszínül. A 10 hektáros területen UEFA 4-es előírásoknak megfelelő, 8 ezer férőhelyes stadion épül. A felnőtt és utánpótláscsapatokat három hibrid, fűtött edzőpálya szolgálja majd. Épül egy szabvány kézilabdapálya méretű rendezvénycsarnok, három teniszpálya, egy napvitorlával védett grundfoci pálya, gyermek és felnőtt játszótér, valamint kialakítanak a sportolókat kiszolgáló öltözőket, továbbá szabadtéri színpadokat, és a kempinghez tartozó 45 szobás, 90 férőhelyes egykori szállóépületet is felújítják.

MTI/T.D.

Programajánló

«
26. 2019. június
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
máj.
27.
máj.
28.
máj.
29.
máj.
30.
máj.
31.
jún.
1.
jún.
2.
jún.
3.
jún.
4.
jún.
5.
jún.
6.
jún.
7.
jún.
8.
jún.
9.
jún.
10.
jún.
11.
jún.
12.
jún.
13.
jún.
14.
jún.
15.
jún.
16.
jún.
17.
jún.
18.
jún.
19.
jún.
20.
jún.
21.
jún.
22.
jún.
23.
jún.
24.
jún.
25.
jún.
26.
jún.
27.
jún.
28.
jún.
29.
jún.
30.

Partnereink