Csongrád megye hírek

Szekrénysor - előre gyártott kontra egyedi bútor

Szekrénysor - előre gyártott kontra egyedi bútor

Egy igazán stramm, jól megtervezett szekrénysor nagy mennyiségű holmi elnyelésére képes. Vehetünk előre gyártottat, vagy méretre is szabathatjuk. Ehhez a döntéshez ismernünk kell saját preferenciáinkat.

A következőkben sorra vesszük az egyedileg tervezett és a boltban vásárolt szekrénysorok előnyeit és hátrányait. Ha egyik megoldás sem felelne meg, még mindig van lehetőségünk máshonnan beszerezni a bútordarabot.

 

Egyedi szekrénysor tervezése

 

Az egyedileg tervezett szekrénysort direkt a mi igényeinkhez szabják. Figyelembe veszik a funkciót, ergonómiát, és az elképzeléseinket. A rendelkezésre álló hely alapján tervezik, tehát nem kell azon aggódnunk, hogy nem találunk szekrényt, mert túl nagy, vagy túl kicsi az üzletben kapható.

 

Az asztalosok sokféle bútorlappal, és színnel dolgoznak és a végeredmény is nagyon tartós lesz. Hatalmas előny továbbá, hogy nem nekünk kell összeszerelni. Az asztalosmester egyszerűen kihozza a lakásba, és be is szereli a helyére.

 

Az egyedi bútorok hátránya viszont, hogy mélyen a pénztárcánkba kell nyúlnunk a megvásárláshoz. A minőségi anyagok, és a munkadíj sokba kerülhet, így egy nagyobb bútordarabért 250-500 ezer forintot is elkérhetnek. Ezen felül a tervezés és kivitelezés is hosszú heteket vehet igénybe.

 

Szekrénysor - előre gyártott kontra egyedi bútor

 

Előre gyártott szekrénysor vásárlása

 

Aki szeretné gyorsan és költséghatékonyan bebútorozni lakását, általában előre gyártott szekrénysort vásárol. Ehhez nem szükséges más, csak egy kis tervezés, és mérés, hogy mekkora bútor fog beférni a lakásba.

 

Szekrénysorból számos kombinációt találhatunk. Vannak kisebb, de elegánsabb darabok, TV tartó állvánnyal, vitrinnel, néhány polccal és fiókkal, amibe a nappali különféle tárgyait pakolhatjuk el. Találhatunk viszont egészen összetett, többfunkciós szekrénysort is, melyben ruhákat, nagyobb tárgyakat, ágyneműket is tarthatunk.

 

Aki nagyon sok ruhaneművel, kiegészítővel és egyéb textillel rendelkezik, érdemes gardrób beszerzésben gondolkodnia. Ezt ugyanúgy megvehetjük egy bútorboltban. Bár nem fog annyira illeszkedni lakásunkhoz, mint egy beépített egyedi bútor, garantáltan százezreket megspórolunk.

 

Anyagát tekintve vannak laminált, és tömörfa darabok is. Utóbbiak között találunk tölgy, fenyő, dió fából készített szekrénysort is. Ha pedig nem szeretnénk lejárni a lábunkat, rendeljük meg az új bútort online áruházból vagy nézzük meg a FAVI.hu oldalt, mivel itt számos bútort és dekorációs elemet összegyűjtöttek a magyar piacról.

 

Hátránya a készen vásárolt megoldásnak, hogy nekünk kell majd a lapraszerelt darabokat összerakni. Jó, ha rendelkezünk türelemmel és kitartással, vagy pedig van egy ügyes szomszédunk, aki bútorszerelésben jeleskedik.

 

Használt bútor vásárlás

 

Ma már egész vállakozások szakosodtak használt bútorok eladására. Sok esetben régebbi iroda bútorokat vesznek át ezek az üzletek nagytételben, és azt értékesítik tovább. Ha nem is mindig találjuk meg pont azt, amit keresünk, nagyon jó áron tudunk egy-egy bútorhoz hozzájutni.

 

Ezen kívül sokan vásárolnak a Vatera és Jófogás oldalakon. Sokszor egy szekrénysort töredék áron lehet megszerezni. Hátránya abban rejlik, hogy a bútor sérült lehet, illetve a szállítást sokszor nekünk kell megoldani.

 

Ma már a közösségi oldalakon is van lehetőségünk bútort vásárolni. Attól függően, hogy mennyit enged a pénztárcánk, egészen jó állapotban lévő darabokhoz is hozzá tudunk jutni. Megnéztük a mostani trendet, és húszezer forintért, bár nem a legmodernebb, de masszív és viszonylag jó állapotú szekrénysor kapható. Spórolósoknak tehát mindenképpen ezt a megoldást javasoljuk, arra viszont készüljünk fel, hogy a kiszállítást szintén magunk kell intézzük.

 

 

 

 

 

Programajánló

«
31. 2020. május
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
ápr.
27.
ápr.
28.
ápr.
29.
ápr.
30.
máj.
1.
máj.
2.
máj.
3.
máj.
4.
máj.
5.
máj.
6.
máj.
7.
máj.
8.
máj.
9.
máj.
10.
máj.
11.
máj.
12.
máj.
13.
máj.
14.
máj.
15.
máj.
16.
máj.
17.
máj.
18.
máj.
19.
máj.
20.
máj.
21.
máj.
22.
máj.
23.
máj.
24.
máj.
25.
máj.
26.
máj.
27.
máj.
28.
máj.
29.
máj.
30.
máj.
31.

Partnereink