Csongrád megye hírek

Új óvodát avattak Újszentivánon

Új óvodát avattak Újszentivánon

Az új 180 millió forintos óvoda hetvenöt férőhelyes, modern, ovifoci pályával rendelkezik és megkapta a "zöld ovi" címet is. A három csoportba már hatvanhat gyermek jár.

„Aki óvodát épít, hisz a jövőben”  - idézett Juhász Tünde kormánymegbízott az ünnepélyes átadáson. Hozzátette, hogy egy intézmény átadásakor nemcsak köszönteni, hanem köszönetet is kell mondani mindazoknak, akik hozzájárultak az óvoda elkészültéhez. Kakas Béla, Csongrád Megyei Közgyűlésének elnöke az óvodaépítést komoly családpolitikai döntésnek nevezte, illetve a gazdaságfejlesztéshez és a munkahelyteremtéshez is köze van, hiszen ha az anyuka eltudja helyezni a gyermekét, akkor vissza is tud menni dolgozni.

 

Kakas Béla - forrás: csongrad-megye.hu

Kakas Béla, megyei közgyűlés elnöke

 

Az óvodában Ovizsaru Program is indul, melynek célja, hogy erősítsék a gyermekek biztonságérzetét, megelőzzék, hogy a gyermek áldozattá váljon, és bátorítsák arra, hogy ha szükséges, merjenek rendőri segítséget kérni. Putnik Lázár polgármester felidézte, hogy a lakosság az út- és járdafelújítások mellett leginkább egy modern óvodára vágyott. A gyermekek a focipálya mellé kerékpárokat, rollereket, közlekedési lámpákat, fényvisszaverőket, bójákat, közlekedési táblákat és egyéb közlekedésbiztonsági kiegészítőket is kaptak.

 

 

/T.D.

Programajánló

«
06. 2020. július
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
jún.
29.
jún.
30.
júl.
1.
júl.
2.
júl.
3.
júl.
4.
júl.
5.
júl.
6.
júl.
7.
júl.
8.
júl.
9.
júl.
10.
júl.
11.
júl.
12.
júl.
13.
júl.
14.
júl.
15.
júl.
16.
júl.
17.
júl.
18.
júl.
19.
júl.
20.
júl.
21.
júl.
22.
júl.
23.
júl.
24.
júl.
25.
júl.
26.
júl.
27.
júl.
28.
júl.
29.
júl.
30.
júl.
31.
aug.
01.
aug.
02.

Partnereink